среда, 29 мая 2024 г.

30 -05 - 2024 7 Form English

Передивіться презентацію:


Поради угорської перекладачки Като Ломб


Свій досвід від мандрів просторами іноземних мов я узагальнила в десяти заповідях або рекомендаціях тим, хто по-справжньому, а не жартома, хоче оволодіти іноземною мовою.

I. Займайся мовою щодня. Якщо вже зовсім немає часу, то хоча б десять хвилин. Особливо добре займатися вранці.

II. Якщо бажання вчитися занадто швидко зникає, не форсуй, але й не кидай навчання. Придумай якусь іншу форму: відклади книгу і послухай радіо, залиш вправи з підручника і погортай словник і т. д.

III. Ніколи не завчай нічого окремо, без контексту.

IV. Виписуй позачергово і завчай всі "готові фрази", які можна використовувати в максимальній кількості випадків.

V. Намагайся подумки перекладати все, що тільки можливо: рекламне табло, напис на афіші, уривки випадково почутих розмов. Це завжди відпочинок, навіть для втомленої голови.

VI. Завчати варто тільки те, що виправлено викладачем. Не перечитуй власних невиправлених вправ: при багаторазовому читанні текст запам'ятовується мимоволі з усіма можливими помилками. Якщо займаєшся один, то свідомо вивчай тільки правильне.

VII. Готові фрази, ідіоматичні вирази виписуй і запам'ятовуй в першій особі однини. Наприклад: I am only pulling your leg (Я тебе тільки дражню). Або: Il m'a posе 'un lapin (Він не прийшов на призначену зустріч).

VIII. Іноземна мова - це фортеця, яку потрібно штурмувати з усіх боків одночасно: читанням газет, слуханням радіо, переглядом недубльованих фільмів, відвідуванням лекцій іноземною мовою, опрацюванням підручника, листуванням, зустрічами і розмовами з друзями - носіями мови.

IX. Не бійся говорити, не бійся можливих помилок, а проси, щоб їх виправляли. І головне, не переймайся і не ображайся, якщо тебе дійсно почнуть виправляти.

X. Будь твердо впевнений в тому, що точно досягнеш мети, що у тебе незламна воля і незвичайні здібності до мов.

Комментариев нет:

Отправить комментарий